Bujutsu
.
Η κινεζική και η ιαπωνική γραφή χρησιμοποιούν τα ίδια ιδεογράμματα (kanji). Ανάλογα με την περιοχή ίδια ιδεογράμματα μπορεί να προφέρονται διαφορετικά, αλλά σημαίνουν και εννοούν πάντοτε το ίδιο πράγμα. Αντίθετα, όμοιος ήχος δεν σημαίνει απαραίτητα και την ίδια έννοια.

Στην κινεζική μανδαρινή γλώσσα τα ιδεογράμματα "Wu Shu" σημαίνουν "Πολεμική Τέχνη". Τα ίδια ιδεογράμματα προφέρονται στα ιαπωνικά "Bu Jutsu" και σημαίνουν το ίδιο.

Από τότε που ο 45ος αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Shoumu (724-749) καθιερώνει το «Πρωτάθλημα Sumai», όσοι δεν είχαν τη δυνατότητα ή δεν επιθυμούσαν να συμμετέχουν σ' αυτό ίδρυσαν σχολές Πολεμικών Τεχνών (Bu-jutsu Ryu-ha) με εξειδικευμένες τεχνικές, ένοπλες ή άοπλες. Αυτές οι σχολές δημιούργησαν τις λεγόμενες "Nihon Koryu Bujutsu" ή «Αρχαίες Ιαπωνικές Πολεμικές Τέχνες» οι κυριότερες από τις οποίες είναι:

1. Battojutsu - (Τέχνη διαχείρισης ξίφους).
2. Bojutsu & Jojutsu - (Τέχνες ροπάλου - ράβδου).
3. Jujutsu, Aikijutsu & Kogusoku - (Τέχνες ευελιξίας - λαβών).
4. Kenjutsu - (Τέχνες ξίφους και ξιφιδίου).
5. Naginatajutsu - (Τέχνη κονταροφόρου πέλεκυ).
6. Kusarigamajutsu - (Τέχνες διαχείρισης αλυσίδας - δρεπάνου).
7. Sojutsu - (Τέχνη λόγχης - ακοντίου).

Μαζί με τη λογοτεχνία, τη μουσική, την ποίηση και την καλλιγραφία όλες οι παραπάνω τέχνες αποτελούσαν τα απαραίτητα προσόντα για να ενταχθεί κάποιος στην τάξη των πολεμιστών Samurai.


.
.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο